tv

La varsta de 40 de ani, proaspat intors de pe meleaguri straine, am decis ca ceva trebuie sa se schimbe. Nu stiam de unde sa incep, nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce va fi, insa simteam ca lucrurile nu mai continua asa.

Munca din ultimii 6 ani petrecuti inafara ma transformase intr-un robot. Apropos, cine crede ca inafara umbla cainii cu covrigi in coada, se inseala amarnic, dar asta este o alta poveste.

Nu stiam in ce directia sa o apuc si am inceput sa caut materiale si informatii care sa ma ajute. Bineinteles, obiceiurile vechi se manifestau predminant si ma abateam frecvent de la hotararea pe care o luasem.

Unul dintre aceste obiceiuri era privitul la televizor. Nu am nimic cu televizorul, ba chiar sunt un cinefil inrait, mai ales cand vine vorba despre filmele inspirate din povesti reale, precum Coach Carter sau The Blind Side.

Insa, nu stiu de ce si in ce context, la un moment dat mi-a venit sa pun pe hartie un calcul scurt. In cei 40 de ani, calculand ca am stat in fata televizorului in medie 4 ore pe zi, am ajuns la concluzia ca pierdusem cca. 7 ani din viata.

7 ani …adica 2.555 de zile…61.320 de minute …3.679.200 de secunde.

Da…am cheltuit 7 ani din viata mea urmarind vietile altora. Emisiuni de toate calibrele, documentare, filme, seriale si tot asa mai departe.

Sentimentul pe care l-am trait in acea clipa a fost de soc. Am auzit un click interior si am simti efectiv cum se scurge timpul prin mine. Nu imi venea a crede ochilor ca a fost posibil asa ceva. Eram furios pe mine ca permisesem asa ceva.

Acesta a fost unul dintre momentele definitorii, care a contribuit major la alegerea drumului pe care sunt astazi.

Ce poti face in 7 ani?

Multe, foarte multe lucruri. Te poti schimba pe tine, in primul rand. 7 ani sunt mai mult decat suficienti pentru oricine vrea sa faca o schimbare. Nu intentionez sa insir lucrurile pe care le-ai putea face in acest interval de timp, pentru ca sunt foarte multe.

Eu m-am intrebat doar ce nu am facut si din acel moment am inceput sa valorific timpul mai eficient.

Intreaba-te daca vietile celor pe care ii urmaresti la televizor sunt mai importante decat propria ta viata. Crezi ca cei pe care tu ii urmaresti cu atata interes sunt constienti de prezenta ta in fata televizorului ?

Ma indoiesc ca isi fac griji atunci cand tu nu il deschizi.

De aceea, cred ca ar fi util ca in cazul in care televizorul este o prioritate pentru tine, sa faci o evaluare a timpului pe care il petreci butonand telecomanda.

Nu este cazul sa iti mai spun eu ca timpul este o moneda ireversibila si epuizabila. Este unica avere de care dispunem cu adevarat .  Sunt sigur ca stii acest lucru deja, dar poate ca nu ii acorzi sufiecinta importanta.

Fa un calcul scurt si vezi daca merita sa iti arunci averea pe fereastra, dand-o la schimb pe nimic.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?