hands-and-breaking-handcuffs_shutterstock_58240561

Cel mai pretios adevar este cel pe care ti-l spui tie. Este singurul care conteaza, de altfel.

Cel pe care il spui prietenilor si cunoscutilor, preotului sau eventual psihologului, reprezinta doar o foarte mica parte din ceea ce este bine ascuns de ochi straini.

Fiecare are propria lui caseta in care isi pune cele mai intime ganduri si trairi. Nimic rau in asta, ba dimpotriva. Atata timp cat le accepti si te fac fericit, este perfect.

Apropos de fericire, ca tot veni vorba…Un proverb chinez spune ca „Fericirea este pasarea de aur pe care trebuie sa o tii in colivia sufletului, departe de ochii lumii.”

Cam asa ceva. Fericirea afisata ostentativ poate starni invidie si rautate, ceea ce nu este de dorit. Este de preferat sa fie simtita si vazuta de cei ce au inima si ochii antrenati. Si de obicei, acestia se bucura pentru fericirea ta, in nici un caz nu te invidiaza.

Ceea ce pastrezi in caseta ta secreta, te poate ajuta sau nu, in functie de abordarea pe care o ai.

Daca le tii la pastrare pentru ca te rusinezi cu ele, atunci te vor coroda interior.

(Si aici imi aduc aminte de o replica pe care samuraiul Kazumoto i-a dat-o lui Aldgren in „Ultimul samurai”…”Doar cel ce se rusineaza de faptele sale are cosmaruri.”)

Daca in schimb le tii la pastrare ca pe bunuri de pret, protejate de ochi haini, ehh..lucrurile se schimba radical.

In esenta, este vorba despre aceeasi energie, diferenta constand in calitate.

Intre adevar si fericire exista o legatura stransa. Cand accepti un fapt sau o stare asa cum este, fara sa opui rezistenta, energia inmagazinata in acel ceva isi schimba vibratia. Motivul pentru care se spune ca adevarul te elibereaza este cat se poate de simplu: disparand conflictul, dispare tensiunea iar efectul este senzatia de usurare. Consecinta este ca te simti relaxat si de ce nu, fericit.

Adevarul dureros este ca nimeni nu iti poate rezolva problemele interne. Cel mult, dupa ce  ai spus ce te doare, poti primi indicatii pentru a face ceva in acea privinta.

Esti singurul care poate accesa acea casuta secreta si comuta intrerupatorul pentru a schimba calitatea energiei. Totul incepe cu a accepta ca exista ceva ce nu vrei sau eviti sa vezi. Acceptarea implica incetarea luptei, fiind astfel semnat actul capitularii.

Iar din momentul in care ai incetat sa mai lupti cu propria ta fiinta, adevarul incepe sa te elibereze.

 

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?