santa

Timpul s-a scurs cu repeziciune şi iată-ne ajunşi la sfârşitul anului.

Nu ştim dacă Moş Crăciun şi-a schimbat mijlocul de transport cu ceva mai modern, (mă gândesc că s-o fi săturat de reni şi de sanie şi a trecut şi el la ceva mai adaptat vremurilor), dar este cert că se apropie.

Ce mai ştim sigur este că vine încărcat de cadouri  pentru toate vârstele şi gusturile, la care echipa de elfi din subordinea Moşului a lucrat tot anul. Aceştia, dornici să scape de sub supravegherea lui, i-au îndesat jucăriile în desagă, i le-au pus în sanie şi l-au expediat la muncă, pentru ca în sfârşit să poată şi ei petrece fără stres. Vorba aceea, au lucrat tot anul şi merită o pauză.

Cadourile sunt aşadar pe drum şi dacă ai fost îndeajuns de cuminte şi ai respectat măcar regulile de circulaţie, cel puțin unul dintre ele va ajunge la tine.

Dar…dă-mi voie să te întreg ceva. (Sărbătorile de sfârşit de an sunt un prilej nemaipomenit pentru a pune întrebări incomode, nu-i aşa? )

Dincolo de cadouri, sub orice formă ar fi ele, ce îţi doreşti cu adevărat de Crăciun? Poate că nu îţi sunt foarte simpatic acum când pun aceste întrebări şi te provoc să ieşi din atmosfera specifică perioadei şi totuşi…

Ştii bine în sinea ta că şi aceste sărbători vor trece şi noul an va aduce acelaşi provocări ca şi până acum. Sfârşitul de an este doar un motiv care îţi oferă prilejul să eviţi să mai ţii contactul cu tine, ceea ce nu este un lucru rău. O pauză este binevenită din când în când. Dar, repet…această perioadă va trece şi vei reintra în ritmul normal, cel pe care îl ai poate de ani de zile.

Te vei trezi la fel ca şi până acum, vei face aceleaşi activităţi şi bineînţeles, vei păstra acelaşi ritm, cu mici oscilaţii, având senzaţia că faci ceva. Şi apoi, va reveni sfârşitul de an, vei retrăi aceeeaşi poveste minunată împodobită cu globulete şi artificii şi îţi vei dori ca anul următor să fie mai plin de satisfacţii şi împliniri.

Şi tot aşa, an de an, până când la un moment dat vei constata că parcă au trecut cam prea mulţi ani şi că nu tu ai făcut mare lucru. Sau cum ar spune Robin Sharma „majoritatea oamenilor trăiesc repetând acelaşi a de 75 de ori şi numesc asta viaţă”. Este cam dureros să ţi dai seama de acest lucru, indiferent de vârsta la care te afli.

Să ne înţelegem…scopul meu nu este să te demotivez sau să te fac să te întristezi, mai ales acum de sărbători.  Vreau doar să te ajut să deschizi ochii, pentru că am trecut prin această experienţă. Timpul trece şi nu se mai întoarce şi această afirmaţie nu este doar un truism. Este o realitate, pentru că vei ajunge la un moment dat să simţi cum trece timpul prin tine. Cei care au trecut de 35 de ani vor înţelege mai bine la ce mă refer.

Revin la întrebare…Ce îţi doreşti cu adevărat de la Moşul pentru anul viitor şi de ce nu, pentru restul vieţii? Ce vrei şi cum vrei să fie? La acest punct, permite-mi să îţi dau un pont…Nu te mulţumi cu răspunsurile pe care le primeşti şi continuă să întrebi. Mintea îţi va răspunde în fel şi chip, tu continuă să o întrebi până când vei simţi răspunsul.

Notează pe hârtie ceea ce simţi şi detaliază. După cum vezi, nu îţi spun să îţi construieşti un plan pe care să îl urmezi, pentru că atâta timp cât nu vine din tine, vei urmări doar himere şi te vei alege cu frustrări. Îţi spun doar să găseşti acel sentiment de plin, de satisfacţie, de împlinire, pe care îl generează identificarea a ceea ce vrei cu adevărat.

Te asigur că sentimentul este inconfundabil şi că nu îl poţi rata. Vei şti…este la fel ca atunci când te îndrăgosteşti la prima vedere și ai senzația că ai găsit ceea ce ai căutat tot timpul . Nu trebuie să îţi spună nimeni nimic, doar ştii că este cel potrivit.

După cum spuneam mai sus, sfârşitul anului este un minunat prilej pentru a afla ce vei dori să faci în anul ce urmează. Au mai rămas câteva zile din aceast an, deci, foloseşte-le cu înţelepciune.

Îţi mai ofer un pont…ştii ce se întâmplă atunci când îţi dai seama ce vrei? Începi să trăieşti mai intens, pentru că energia începe să se concentreze. Nu este cazul să întru în amănunte, vei înţelege la momentul potrivit.

Până atunci, îţi urez să ai un Crăciun plin de bucurie, de zâmbete şi căldură alături de cei pe care îi iubeşti şi te iubesc. Şi sper să ai curaj să îmi iei recomandarea în serios şi să începi să te întrebi ce vrei.

Crăciun Fericit!

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?