two-choices

Invata sa nu faci nimic si vei deveni mai productiv. Stranie afirmatie, nu-i asa?

Stranie sau nu, legile Universului nu au fost scrise pentru a fi discutate, ci pentru a fi urmate si aplicate. De ex., indiferent daca crezi sau nu, legea gravitatiei exista si daca te arunci in gol, la un moment dat vei lovi pamantul. Aceleasi lucru se aplica si in cazul legilor dupa care functionam interior. Ele exista, indiferent daca tu crezi sau nu.

Din nefericire, majoritatea dintre noi traim zilnic cu fundul in doua luntrii si nici macar nu ne dam seama cat de multa energie ne consuma acest lucru. Undeva in mintea noastra se intampla doua lucruri simultan, cu aceeasi intensitate dar opuse ca sens. Cand te afli la odihna, nu dureaza mult si mintea incepe sa iti spuna ca ar trebui sa faci ceva productiv. Cand te apuci de lucru, se intampla opusul, mintea incepand sa iti sugereze ca ar fi bine sa iei o pauza.

Ce se intampla in timpul acestui proces? Esti scindat si nu te bucuri pe deplin de nici una dintre ele. Practic, le faci pe amandoua cu jumatate de masura iar rezultatul oboseala.

Este ca si cum ai opri televizorul, dar led-ul de veghe ramane aprins si consuma energie. In final cine plateste factura de energie electrica? Vecinul? Cu siguranta nu.

Daca te simti epuizat si nu stii de ce, acesta este unul dintre factori. Mai sunt si altii, evident, dar vom discuta despre ei cu alta ocazie.

Ce poti face in aceasta privinta?!

Ca de obicei, sunt cativa pasi simpli, dar nu neaparat usori.

          1. Observa zgomotul interior

Cum este si normal, este ineficient sa lupti cu umbrele si de aceea primul pas este acela de a te observa  in astfel de situatii. Creeaza in mod constient contextul necesar manifestarii tiparului si nu interveni. Tendinta naturala a mintii este aceea de a incerca sa gaseasca o solutie, sa faca ceva.

Ascultand, o vei auzi sugerandu-ti diverse idei pe care sa le pui in practica precum „Ar trebui sa”, „Nu ai facut acel lucru”,”Esti obosit”,  si asa mai departe.

 

          2. Las-o sa fie

Oricare ar fi starea in care te afli, las-o sa se manifeste. Ce inseamna aceasta?

Cum spuneam mai sus, tendinta va fi aceea de a interveni si actiona in sens opus. Dupa ce ai observat-o, las-o sa fie. Iti recomand sa nu intervii, dintr-un motiv foarte simplu. Obiceiul este foarte sfios si se manifesta doar cand nu esti acasa.

Daca incerci sa il pandesti pentru a pune mana pe el, se ascunde. Si se ascunde atat de bine incat vei avea senzatia ca a disparut. In consecinta, ori de cate ori  vei actiona impotriva lui, iti va scapa din mana.

 

         3. Du-o la extrema

Da, exact cum auzi. Cu cat o traiesti mai intens, cu atat se consuma mai repede. Sa presupunem sa te-a lovit lenea si ca mintea iti spune ca ar trebui sa faci ceva activitate. Lasa mintea sa vorbeasca si in mod constient du lenea la extrema. Ajut-o sa se consume, astfel incat sa se genereze opusul.

Explicatia este cea pe care am dat-o mai sus: ori de cate ori te pozitionezi intr-o extrema, rezultatul va fi ca vei obtine o forta similara, dar opusa ca sens. Adica, ducand lenea la extrema, vei obtine energia necesara pentru a actiona la fel de intens.

 

         4.Bucura-te

Cum sa ma bucur de lene? Exact asa cum auzi…bucura-te, imbratiseaz-o si multumeste-i. Cand faci acest lucru, dispare conflictul. Cand esti plin de bucurie nu poti critica sau judeca si aceasta este mai mult decat suficient pentru ca transformarea sa aiba loc.

Acesta este sensul frazei „iubeste-ti dusmanii”, pe care o gasesti in Biblie. Este vorba despre inamicii interior, care devin mai puternici cand li te opui. Imbratiseaza-i cu bucurie si isi vor pierde din forta.

Bucura-te pentru ori ce ai in interior, pentru ca in final este vorba despre aceeasi energie, indiferent de forma ei de manifestare.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?