man

În primul rând, vreau să lămurim un aspect de la bun început. Nu scriu aceste lucruri pentru a câştiga sufletele audienţei feminine, ci pentru a-i ajuta pe confrații mei barbați să deschidă ochii.

Prin intermediul acestui articol, doar scot  la lumină anumite aspecte despre care tot am discutat în ultima vreme cu prieteni şi cunoscuţi. Referitor la subiect, la fel ca în cazul veşnicei lupte dintre sexe, sunt multe de spus. Nu este cazul să intru în detalii, deci voi fi cât se poate de concis.

Este vorba despre nişte păreri personale pe care le-am tot repetat în diverse ocazii şi pe care le scriu astăzi pentru a diminua acest efort. Sunt comod, recunosc, şi chiar dacă îmi place să vorbesc, la un moment dat  mă plictisesc să repet aceleaşi lucruri.

În consecinţă, când voi mai fi întrebat ce părere am despre subiect voi face trimitere la acest material şi aşa voi scăpa de o grijă. Pragmatismul specific masculin, ce să îi faci. Repet, nu caut să generalizez, pentru că evident există şi excepţii, ba chiar foarte multe. Totuşi, în majoritatea cazurilor, faptele stau cam cum le expun.

În al doilea rând, oricât am încerca să evităm realitatea, lucrurile nu se schimbă pentru că așa vrem noi. Adevărul este simplu şi la vedere, trebuie doar să îl recunoaştem şi să îl acceptăm aşa cum este.

Iar acesta sună cam aşa: femeile ne bat la cam toate capitolele.

Sunt mai puternice, mai descurcăreţe, mai comunicative, intuitive, empatice şi mai sensibile decât noi.

Da, noi suntem capabli să facem acele munci grele pe care o femeie nu le poate face, dar cam aici se opresc abilităţile noastre.

Te-ai întrebat vreodată de ce un bărbat când descoperă lumea interioară devine fascinat de ea şi caută să intre în profunzime? De ce bărbaţii sunt mai atraşi de meditaţie decât femeile?

Simplu…femeia trăieşte aproape de centrul ei în majoritatea timpului şi face acest lucru în mod natural, fără vreun efort suplimentar. Este conectată la emoţiile ei, la ceea ce simte şi mai ales, vorbeşte despre ele. Trăind constant în această dimensiune, nu este atrasă de meditaţie, pentru că se află deja acolo. Dacă există excepţii, acestea se aplică în cazul femeii-bărbat, cea care gândeşte prea mult, negandu-şi emoţiile şi sentimentele.

Bărbatul, fiind orientat preponderent spre exterior, este handicapat la acest capitol. Căutând meditaţia, de fapt îşi caută partea feminină, şi cu cât intră mai în profunzime, cu atât este mai fascinat de ceea ce vede. Când începe să intre în contact cu el, devine mai atent, mai comunicativ, iar subiectele de interes devin altele decât cele ale majorităţii.

În consecinţă, la un moment dat este posibil să aibă mai multe prietene femei decât bărbaţi şi aceasta este o urmare firească. Cu o femeie poate discuta despre lucruri care contează, nu despre cine a câştigat ultima partidă de fotbal sau cine a înscris golul victoriei.

Dacă vrei să verifici ceea ce spun, atunci când vei merge la vreo petrecere sau vreun eveniment social mai intim, încearcă să observi modul în care interacționează, atât bărbaţii cât şi femeile.

Vei observa exact ceea ce spun acum. Când bărbaţii discută, subiectele sunt exterioare în majoritatea cazurilor; sport, maşini, bani, afaceri, femei şi altele. Prea rare sunt cazurile când se discută despre suflet, evoluţie, sentimente şi altele asemenea. În acest caz vorbim de bărbaţi care au început să înţeleagă că sunt mai mult decât eticheta care li s-a pus.

Ce vei observa la femei? Se discuta despre trăiri, emoţii, sentimente, adică despre lumea interioară, pe care o transpun în cuvinte. Se ascultă una pe cealaltă şi se conectează, empatizând de fiecare dată. Şi dacă pentru bărbatul care priveşte de la exterior totul pare un non-sens, pentru femeie acestea sunt lucruri fireşti. Adică, ce sens are să vorbeşti dacă nu împărtăşeşti ceea ce simţi, nu-i așa?

Apoi, uită-te la modul în care reacţionăm la stres. Bărbatul strânge din dinţi, apoi se enervează şi urlă şi în final renunţă. Femeia, în cele mai dese din cazuri, îşi manifestă starea prin plâns sau prin discuţii,şi după ce se descarcă, se ridică şi continuă ce a început.

După acest scurt preambul, hai să vedem totuşi de ce bărbaţilor le este frică de femeile puternice. Păi, este destul de simplu. Nu îi este frică de femeie, ci de lumea ei, pe care el o poartă în interior, dar pe care nu vrea să o recunoască şi să o accepte. Atât de simplu este.

Când îţi este frică de sentimentele, emoţiile şi trăirile tale, este firesc să te sperie ceea ce femeia manifestă în mod firesc şi natural. O femeie puternică este fascinantă şi foarte atractivă pentru bărbat, însă doar în prima fază.

De ce? Pentru că intuitiv, bărbatul ştie că îi trebuie exact ceea ce vede la femeia pe care o are în faţă sa şi este atras de ea ca de un magnet, însă totul se rupe în secunda în care realizează că el nu are curajul să îşi acceseze propria lume.

Dacă în prima fază lucrurile par să meargă bine, pe măsură ce relaţia înaintează, bărbatul începe să piardă teren, tocmai pentru că refuză oglinda din faţa sa. Femeia îi arată ce poate fi, şi din păcate, majoritatea bărbaţilor, pe baza propriilor frici şi limitări, încep să creadă că ea vrea să îl domine sau să îl controleze.

Nimic mai lipsit de adevăr. De fapt, abia când accepţi ceea ce vezi în oglindă, totul se schimbă. Devii din ce în ce mai atrăgător pentru parteneră, tocmai pentru că simte că în sfârşit a găsit ceea ce îi trebuie pentru că ea să îşi expună şi să îşi folosească potenţialul. Ca bărbat, cu cât devii mai atent la tine, cu atât îţi vei dori să ai alături o femeie puternică, pentru că ştii intuitiv că jumătatea ta feminină internă poate să devină şi mai profundă dacă este influenţată de partea feminină externă.

Când accepţi o femeie slabă in preajma ta, în realitate nu faci altceva decât să te păcăleşti şi să te ascunzi de tine. Nu vrei să rişti să ieşi la suprafaţă, nu vrei să îţi asumi schimbarea. Vrei doar confort şi linişte, pe care doar o femeie slabă ţi le poate oferi. Una pe care să o poţi controla așa dorești tu.

Aşadar, dacă vrei să devii bărbat, acceptă că eşti şi femeie. Acceptă că doar aşa poţi deveni ceea ce meriţi şi în final, nu îţi va mai fi frică de femeia puternică.

Ba chiar o vei căuta cu lumânarea, pentru că doar cu ajutorul ei mărul se poate intregi.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?