respiro

Cand esti confuz, cea mai buna cale de a amplifica aceasta stare este sa te agiti.

Da, cu cat te agiti mai tare, cu atat devii mai confuz si mai speriat. Confuzia este zona de platou, perioda in care avem timp sa reflectam la ale noastre. De aceea, iti recomand sa te relaxezi. Si pentru a intelege de ce, iata cum cum stau lucrurile.

Totul in jurul nostru este respiratie. Orice fiinta vie inspira si expira. Pamantul si Universul respira.

Fii atent la respiratie pentru cateva secunde si observa etapele: inspiratie, pauza, expiratie, pauza. Totul se desfasoara natural si firesc. Ai putea doar sa expiri? Cu siguranta nu. La scurt timp dupa ce vei expira, oricat de mult te-ai forta sa nu inspiri, vei fi obligat sa o faci. Organismul functioneaza pe pilot automat si isi va cere portia de oxigen pentru a deservi  organele interne.

Acelasi lucru se aplica si in viata fiecaruia dintre noi. Avem perioada de inspiratie, cand lucrurile merg foarte bine si perioade in care expiram, cand lucrurile nu merg asa cum ne asteptam.

Cele mai valoroase insa sunt momentele dintre, respectiv perioadele de platou. Cand te afli intre, ai posibilitatea sa reanalizezi lucrurile din alta perspectiva, indiferent daca ai castigat sau ai pierdut. Cand castigi, te poti intreba: „Ce as putea imbunatati?”. Cand pierzi, intreaba-te „Unde am gresit si care este lectia?”

Un alt aspect pe care il vei observa urmarindu-ti respiratia: nu exista graba. Organismul isi autoregleaza fluxul, stiind exact cand are nevoie de aer. Fara tensiune, fara stres, fara graba. Ce inseamna acest lucru raportat la un nivel mai mare, care este viata? Avem obiceiul sa grabim lucrurile, fie ca ne este bine, fie ca ne este rau. Daca suntem fericiti, vrem mai mult, daca suntem tristi, ne dorim sa se termine cat mai repede.

Ori de cate ori intervii folosind ambitia, orgoliul sau lacomia, strici totul. Fericirea dispare si tristetea se prelungeste. Cu cat iti doresti mai mult un lucru, cu atat se indeparteaza de tine. Pentru a te echilibra, este necesar sa inveti sa iti descoperi propriul ritm, propria respiratie. In primul rand, observa in care punct de afli. Post expiratie sau post inspiratie?

Daca esti in perioada post expiratie, inseamna ca ai avut o perioada grea, din care trebuia sa inveti ceva. Ce anume ai invatat? Care a fost lectia?

Daca esti in perioada post inspiratie si lucrurile stagneaza sau nu mai merg in ritmul pe care il considerai normal, intrebarea ar fi: „Ce anume pot face diferit?”

In al doilea, accepta ca te afli acolo, bucura-te ca Mama-Natura ti-a oferit un ragaz si trage concluziile. Lasa lucrurile sa evolueze natural si te asigur ca vei simti cand vei fi pregatit sa actionezi. Paradoxal, cand vei inceta sa mai opui rezistenta, raspunsurile vor veni mai repede decat te astepti.

Sufletul tau respira asa cum respira si corpul. Diferenta dintre cele doua este data de timpul in care se petrec lucrurile. Ciclul de respiratie a corpului dureaza secunde, cea a sufletului poate dura ani.

Depinde doar de tine cat, in functie de cat esti de dispus sa accepti sa iti inveti lectiile.

 

 

Spune-le si prietenilor:

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?