item1128193_600px

M-a mâncat în vârful degetelor şi am postat pe Facebook ceva legat de modul în care este indicat să priveşti relaţia cu o femeie. Sună cam aşa:

„Relaţia cu o femeie…ia-o aşa cum este. Fii bărbat şi atât. Nu încerca să intri în „mecanism”, altfel la remontaj îţi vor rămâne multe piese în plus.”

Bineînţeles, au început să apară întrebări de tipul „Dar ce înseamnă bărbat?” sau „Cum să ne comportăm noi că femeie în relaţia cu bărbatul?”.

Am spus cândva că nu voi mai intra în această zonă, dar, dacă tot am scăpat porumbelul din gură, iată că acum dau explicaţii. Sau cum ar spune unul dintre mentorii mei: „Tinere, cât timp ai cuvântul la tine, eşti stăpânul sau. Când i-ai dat drumul, devii sclavul său.”

Glumesc, evident…nu mă obligă nimeni sa fac acest lucru. Doar că, dacă tot am aruncat porumbelul, am zis că este corect să și răspund la întrebări.

Voi răspunde mai întâi la a doua întrebare, pentru că răspunsul este unul foarte simplu: bărbatul are nevoi uşor de identificat şi de satisfăcut. Rari sunt bărbaţii sofisticaţi şi autosuficienţi, care nu stau cu o femeie doar de dragul de a sta. Aceştia îşi aleg partenera cu grijă, aşa cum un artist în arta grădinăritului alege trandafirul perfect pentru a merge cu el la un concurs internaţional. Nu pentru că este pretenţios şi fiţos, ci pentru că femeia de lângă el este expresia vie a lumii sale interioare. Altfel nu ar putea fi împreună.

De celalaltă parte a baricadei, majoritatea bărbaţilor intră într-o relaţie pentru a-şi satisface nevoile primare şi pentru a nu rămâne singuri. Aici lucrurile sunt simple: ca femeie, îi oferi ce îi trebuie şi totul merge perfect. Din păcate, majoritatea femeilor, fiind axate doar pe satisfacerea nevoilor lor, uită să mai arunce un ochi şi spre partenerul lor şi uite-aşa încep să apară probleme. Un pic de atenţie nu ar strica şi ar aduce foarte multe avantaje.

Prima întrebare este cea care necesită un răspuns un pic mai elaborat. În esenţă, ca femeie ai bărbatul pe care îl meriţi. Îl alegi „după chipul şi asemănarea ta”. Bineînţeles, orice femeie visează la Făt-Frumos, frumos, manierat, educat şi bogat, însă realitatea este aceasta: primeşti ceea ce meriţi, nu ce doreşti. Chiar dacă nu vrei să recunoşti, aşa stau lucrurile.

Ce înseamnă din punctul meu de vedere un bărbat? Mhhh…multe.

În primul rând nu depinde de părerea nimănui şi orice alegere face, şi-o asumă. Dacă te-a ales ca parteneră, merge cu tine până în pânzele albe, pentru că meriţi. Este îndeajuns de inteligent pentru a-şi da seama când nu mai merge şi ţi-o spune franc, tocmai pentru că ţine la tine şi vrea să rămâneţi în relaţii bune.

Apoi, este educat, dar nu după normele standard, pentru că are un caracter solid şi şi-a construit propria sa filozofie de viaţă. Respectă regulile însă le ignoră în aceeaşi măsură, asumându-şi riscul de a fi greşit înţeles. Pentru că gura lumii nu contează, nu este interesat de astfel de lucruri. Nu plânge după mâncarea mamei şi nici nu sună repede ca mămica să îi spele şi să îi calce cămăşile. Tu eşti familia lui şi dacă nu ştii să faci ceva, nu este nici o problemă, soluţii se găsesc tot timpul.

În ceea ce priveşte relaţia, manierele îi sunt impecabile: ştie când să vorbească şi când să asculte. Îţi deschide portiera la maşină, nu îţi spune „hai, urcă”. Îţi ia haina de pe umeri şi îţi trage scaunul la restaurant, având grijă să îţi acorde toată atenţia sa. Dacă mergeţi împreună la vreo petrecere, are grijă să te pună în valoare, intervenind atunci când vede că te afli în dificultate.

Lucruri simple, pe care le poţi găsi în orice manual de bune maniere, care totuşi sunt ignorate la scară largă.

Îţi arată tot timpul că eşti sub protecţia lui şi atunci când este nevoie, îţi ia apărarea făţiş, chiar şi în faţa familiei lui, punându-şi în pericol imaginea şi integritatea. Ştie când îţi spună o vorbă de încurajare, cum la fel ştie să te pună la punct când începi să bați câmpii.

Poate nu este un rege din punct de vedere al avuţiilor, dar se comportă ca unul şi drept urmare, în timp poate va şi deveni unul. O femeie inteligentă vede aceste lucuri şi le apreciază ca atare. Istoria ne poate învăţa câte ceva din acest punct de vedere. Bărbaţii puternici au ajuns puternici pentru că au avut o parteneră puternică. S-au ridicat unul pe celălat.

Utopie? Nicidecum…este o realitate pe care o poţi alege. Doar că pentru a „găsi” un astfel de bărbat, trebuie să te ridici deasupra mulţimii şi să ai ochi de vultur. Iar când îl găseşti este foarte uşor să îţi dai seama că este el. Este ceea ce în binecunoscutul film „Avatar” apare însumat într-o singură frază: „I see you”.

Te vede, îl vezi şi de acolo începe povestea.

Spune-le si prietenilor:
1 Comentariu
  1. munteanu iby 1 an în urmă

    apreciez articolul da chiar neavand nici educatia necesara am ales in viata partenerii dupa ureche fara sa avem o imagine clara a celui ales concluzia este o serie de relatii conflictuale dezamagiri risipa de energie boli etc eu cred acum la finalul carierei mele de dascal ca in sistemul de invatamant ar trebui introduse discipline care sa i invete de mici cum sa relationeze cu colegii lor cu parintii sunt tot felul de cursuri de parenting dar nu se merge in profunximea lucrurilor sunt superficiale nu se pleaca de la cunoasterea personala care de fapt e foarte dureroasa multumim pentru articolele pline de invatatura am o intrebare in brasov cand veniti mai ales cu acel detox sufletesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?