Thinking-Man-Rodin

Am auzit de mult o vorbă care spunea cam aşa: „Gânditul este o meserie foarte grea, de aceea o şi fac puţini oameni”.

Am fost intrigat de această afirmaţie, pentru că nu înţelegeam ce vrea să spună, însă după ceva vreme mi-am dat seama: este într-adevăr o foarte mare diferenţă între a avea gânduri şi a gândi. Cam ca de la cer la pământ, aş putea spune.

Majoritatea oamenilor sunt doar purtători de gânduri care nu le aparţin. Minţilor lor sunt nici mai mult, nici mai puţin, decât hoteluri pentru gândurile rătăcitoare, care mişună în aerul pe care noi îl respirăm. De unde această idee?

Există două manifestări, care fac diferenţa dintre cei ce au gânduri şi cei ce gândesc.

Primii sunt conectaţi la Subconștientul colectiv, cei din urmă la Marea Minte, Akasha sau Mintea Universală, cum i se mai spune. Diferenţele dintre cele două sunt foarte mari din punct de vedere energetic.

După cum se ştie, totul în Univers funcţionează pe bază de reţea. Totul este conectat, iar zicătoarea din înţelepciunea chineză „o bătaie de fluture aici poate declanşa un uragan la celălalt capăt al lumii”, dovedeşte din plin acest lucru. Noi, oamenii , nu facem excepţie. Suntem conectaţi la toate nivelurile, mai ales la cel mental, pentru că gândurile sunt energie. (Dacă nu mă crezi, intră în stare de meditaţie profundă şi vei vedea cu ochiul tău.)

Aşadar, ceea ce pluteşte în jurul nostru şi considerăm a fi doar aer, este încărcat cu gânduri care formează Subconştientul colectiv.  Acesta este dominat de frică şi de manifestările ei, pe care le cunoaştem cu toţii şi sunt foarte bine expuse în religie, mai exact cele şapte păcate. (În condiţiile în care te întrebi de ce sunt considerate păcate, explicaţia este simplă: consumă energia cu care Mama-Natură te-a înzestrat şi care este dedicată evoluţiei sufletului, dar pe care tu o risipești în frică)

Peste 90% dintre oamenii din jurul nostru trăiesc într-o stare de frică generalizată, fiind  manipulaţi de ea la toate nivelurile. Cum este şi firesc, în această „zonă” există tipare de comportament şi „gândire” care sunt preluate de către majoritatea şi perpetuate aşişderea.

De aceea se şi numeşte „turmă”. Chiar dacă au senzaţia că gândesc, se înşeală, pentru că nu au nimic al lor. Nu fac altceva decât să plimbe prin gură cuvintele altora, să îşi dea cu părerea despre tot pe ce au auzit de la alţii şi în final să considere că ideile le aparţin.

La polul opus, se află cei ce sunt conectaţi la Akasha, sau Mintea Universală, cei ce par a fi înzestraţi cu anumite aptitudini sau talente. Da, sunt suflete înzestrate cu aceste calităţi, dar nu este obligatoriu să le deţii pentru a trece de barieră. Poţi evolua în această direcţie, dar accesul nu îţi este permis dacă încă mai faci parte din turmă.

Pentru a ţi se permite să o accesezi este necesar să scapi întâi de frică.Trebuie să îţi asumi riscuri și să fii disponibil pentru a trece prin noi experienţe.

Ai auzit probabil de vorba „marile minţi gândesc la fel”, nu-i aşa? Se referă la faptul că trebuie să ai un anumit tip de atitudine pentru a putea intra în acesta zona. Nu trebuie talent, ci curaj.

Cel ce gândeşte este cel care iese din „turmă” şi începe să îşi pună întrebări. Nu numai atât, are curajul să îşi formeze propria opinie şi mai mult, să o expună, asumându-şi riscul de a fi judecat sau criticat.

Îţi imaginezi vreo „oaie” care să poată face aceste lucruri rămânând în starea în care se află? Nu se poate. Ori rămâi unde eşti, ori îţi asumi riscuri.

Dacă în cazul Subconştientului colectiv sentimentul predominant este frica şi cele şapte manifestări ale sale, în cazul Marii Minţi este vorba de opus, evident; vorbim despre recunoştinţă, inspiraţie, dăruire, iubire şi aşa mai departe, care sunt în esenţă manifestările aceleeaşi energii , doar ca sunt pe plus. (Universului nu îi este frică să se manifeste şi dacă nu ne-ar iubi, nu ne-ar oferi atâtea şanse să creştem).

Cum treci dintr-o zonă în cealaltă? Ei, aceasta-i întrebarea.

După cum bine ştii, în natură nimic nu stagnează. Totul este în continuă mişcare, inclusiv noi. Chiar dacă în exterior stăm nemişcaţi, în interior se produc miliarde de schimbări pe secundă. În acest context, există două variante.

Prima, să involuezi, iar pentru aceasta nu trebuie să faci nici efort, iar cea de a doua, să evoluezi, doar că în acest caz va fi necesar să depui efort conştient. Ce înseamnă efort conştient?  Să înveţi despre tine, să îţi extinzi permanent limitele, să te deschizi la nou şi la provocări, să înveţi lucruri noi şi mai ales să te înveţi să te bucuri.

Cu alte cuvinte, doar scăpând de frică vei începe să înveţi să gândeşti.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?