Exista doua tipuri de cunoastere: cea intelectuala si cea existentiala. Cea intelectuala este reprezentata de orice tip de informatie care presupune intelegerea logica a functionarii lucrurilor. Acest  gen de informatie  se adreseaza  mintii umane si este superficiala, limitandu-se la a explica lucrurile din punct de vedere  tehnic.

Cunoasterea  existentiala este cea care implica experimentara directa a unor stari, lucruri  sau evenimente, din care tragem invataminte pe termen lung. Este tipul de cunoastere care se adreseaza sufletului si prin intermediul caruia intelegi lucrurile la nivel profund. Odata dezvoltat acest tip de cunoastere, devii capabil sa „vezi” dincolo de aparentele la care se limiteaza majoritatea omenilor, intuind natural adevarul din spatele actiunilor sau cuvintelor.

mentor in bucuresti

Fiecare dintre aceste doua tipuri  este utila folosita in proportii corecte, una in raport cu cealalta. Din pacate, majoritatea oamenilor o folosesc preponderent pe cea dintai, pentru ca au fost indrumati sa creada  ca aceasta este calea corecta. Realitatea este ca rezultatele foarte bune pot fi obtinute doar prin imbinarea armonioasa a celor doua tipuri de cunoastere si punerea lor in practica pentru a obtine concrete in orice plan al vietii tale.

Ca mentor, rolul meu este acela de a ajuta sa echilibrezi aceste doua moduri de abordare, pentru a te ajuta sa devii o persoana fericita si prospera. Nu fac lucrurile in locul tau, ci iti arat jaloanele dupa care sa te ghidezi. Iti ofer instrumentele, tehnicile si tacticile care sa te ajute sa devii ceea ce meriti sa fii. Da, uneori pot fi mai aspru, insa cu siguranta ai nevoie de asa ceva, altfel nu ai progresa.

Ceea ce este cu adevarat important este faptul ca te pot ajuta sa intelegi in profunzime situatia in care te afli, luand in calcul toti factorii care sa te ajute sa faci schimbarile pe care ti le doresti.

ghid interior

Experienta acumulata pana acum mi-a dovedit ca oamenilor le lipsesc in special claritatea si disciplina, atat in ceea ce priveste munca asupra interiorului  cat si asupra exteriorului.

Si pentru ca exteriorul este reflexia a ceea  ce esti interior, primul pas este sa te ajut sa intelegi unde te afli , sa iti stabilesti o traiectorie si apoi sa te sustin pana cand disciplina si perseverenta se nasc natural in interiorul tau, fiindu-ti apoi usor sa iti continui drumul pe cont propriu.

Odata dezvoltat echilibrul interior, vei observa ca lucrurile incep sa vina natural spre tine, fara sa faci prea mare efort, pentru ca intri in rezonanta cu legile naturale ale Universului din care faci parte.

Poti obtine o viata prospera si armonioasa doar punand in echilibru cele doua aspecte, iar treaba mea este sa te ajut sa transpui in realitea externa ceea ce ai construit deja interior.

De ce sa ai un mentor?

  • Iti arata pe viu cum se face

  • Te ajuta sa te detasezi de „realitatea” ta si sa o vezi cu alti ochi

  • Inveti sa elimini relatiile toxice din viata ta

  • Dobandesti claritate in exprimare viziunii proprii

  • Iti descoperi misiunea, valorile si principiile personale

  • Inveti sa iti faci un plan de actiune si sa il duci la indeplinire

  • Deprinzi capacitatea de a gandi sintetic si aplicat

  • Te ajuta sa prioritizezi ceea ce este cu adevarat important pentru tine

  • Inveti sa te detasezi de rezultat, concentrandu-te pe a face „Acum”

  • Devii mai relaxat si mai productiv

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?