balansAmbele sunt perfecte si fiecare dintre ele are importanta ei.

Atat matematicianul cat si poetul au dreptate, pentru ca si logica si simtirea sunt deopotriva de frumoase. Problemele apar cand incepem sa alegem.

Unii alegem mintea, altii inima si din pacate nu intotdeauna facem alegerea corecta.

De ce? Pentru ca amestecam lucrurile. Adica, neintelegand care sunt atributiile fiecareia dintre ele, le folosim gresit.

Mintea, cum bine stim, este logica si interpreteaza orice informatie. Are rolul sa creeze probleme sau sa gaseasca solutii. O minte dezordonata distorsioneaza tot ceea ce receptioneaza, comportandu-se haotic. (si dupa cum bine stii, stimulii externi sunt nenumarati). O minte disciplinata raspunde la intrebarile pe care i le pui, oferindu-ti solutii atunci cand ai nevoie de ele.

 

Inima este un artist ce creeaza non-stop stari si ca orice artist, are atasata o doza de nebunie ce ii permite sa se exprime. Scopul ei suprem este sa te faca sa te simti viu, fara sa fie interesata de modul in care o face. Siguranta si concretul sunt inamicii ei directi, pentru ca odata ce acestia intervin,ea nu se mai poate manifesta.

 

Asa cum spuneam , problemele apar cand le utilizam gresit. Cand folosim logica in probleme de inima, ne alegem cu suferinta. Cand folosim inima in probleme tehnice, dam totul peste cap.

In timp ce inima nu stie ce inseamna compromis, mintea cauta argumente pentru a justifica orice.

Poate ca situatia in care te afli nu iti place, insa mintea gaseste suficiente argumente pentru a te tine pe loc: „este greu, va trebui sa o iei de la zero, este riscant” si asa mai departe.

Sau, este posibil ca situatia sa intruneasca toate conditiile si mintea sa spuna ceva de felul „este prea frumos ca sa fie adevarat”, suficient ca tu sa eviti sa te implici.

Ori, totul este complicat, mintea iti demonstreaza ca gresesti si tu coplesit de sentimente, te arunci fara plasa de siguranta.

Ce este de facut? Cum reusim sa gasim echilibrul?

Ei, aici e marea provocare si iti voi spune un secret: nu exista  o reteta predefinita pentru a ajunge la aceasta performanta. In schimb exista un instrument care te poate ajuta sa faci pasi in directia corecta, iar acesta este meditatia, sau mai bine spus, atentia.

Cu ajutorul meditatiei vei incepe sa tii supui mintea (supunere, nu control, da?) si automat, inima se va echilibra si ea. Pe masura ce bazaitul gandurilor se reduce iti vei putea asculta inima, care stie intotdeauna ce vrea. Cu cat mintea va fi mai clara, cu atat inima va fi mai linistita.

Evident, nu iti va reusi din prima incercare. Va trebui sa insisti si sa ai rabdare cu tine, insa te asigur ca merita. Si daca nu te descurci sau nu stii ce ai de facut, poti pune intrebari.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?