shrugging_shutterstock_6104722

În articolul anterior am vorbit despre paşii pe care ar fi indicat să îi faci în condiţiile în care îţi doreşti ca noul an să fie puţin diferit de cel care tocmai a trecut.

Dar, ce te faci atunci când nu ştii ce vrei? Pentru că pot să spun cu mâna pe suflet că am avut perioade în care pur şi simplu nu ştiam ce vreau. Sau mai bine zis, vroiam atât de multe, încât nu se întâmpla nimic. Aceasta este provocarea cu care ne confruntăm mulţi dintre noi; prea multe opţiuni şi prea puţin discernământ.

De fapt, problema nu este că nu ştii ce vrei, pentru că ştii. Problema este că vrei prea multe în acelaşi timp şi nu ştii cu ce să începi, nu-i aşa?

Când cineva îmi spune că nu ştie ce vrea, întrebarea este…”Eşti sigur că nu ştii? Mai gândeşte-te…ia pune pe hârtie ce îţi doreşti acum şi vei vedea că ştii exact.”

Pentru a reuşi să vezi ce vrei, trebuie să îţi faci curaj să le vezi aşa cum sunt, să nu te mai sperii de ce îţi trece prin minte şi să pui degetul pe ele.

Poate că ceea ce îţi doreşti nu este de natură materială şi atunci este destul de greu să îţi imaginezi cum ai putea să îl obţii. Această este  o altă dilemă cu care se confruntă majoritatea. Liniştea nu este un lucru material, cum poate fi obţinută? Iubirea nu este un lucru material, cum o obţii?

Hai să disecăm un pic aceste aspecte şi să aducem puţină lumină asupra lor.

În primul rând, ce înseamnă linişte pentru tine? Pentru că, dacă pentru mine liniştea înseamnă să fac meditaţie, sau să scriu, sau să îmbrățisez o persoană dragă,  pentru tine poate fi shopping-ul în mall. Modul în care vedem acelaşi lucru diferă de la om la om. Este chestiune de percepţie. Deci, vreau linişte. Întrebarea cheie este, ce înseamnă liniştea pentru mine? În ce constă? Ce anume îmi aduce linişte?

O dată identificate, fă activităţile care îţi aduc linişte, ori de câte ori poţi. Complicat, nu?

Sau …vreau iubire. Perfect, cred că toată lumea vrea iubire, dar ce înseamnă iubire pentru tine? Dacă este iubirea de sine, cum se prezintă? Cum te-ai alinta, cum ţi-ai purta de grijă? În acest context, nu trebuie decât să faci activităţile care te fac să te simţi mai bine cu tine.

Dacă este vorba despre o altă persoană, cum ar arăta iubirea? În ce fel te-ai manifesta sau s-ar manifesta faţă de tine? Ce tip de relaţie aţi avea?  Cum aţi petrece timpul împreună?

I-ai scrie poezii, ați merge la plimbare, ați petrece timpul în fața televizorului urmărind un film romantico-lacrimogen?

După cum vezi, tot ce pare imaterial, poate fi materializat. Orice stare poate fi materializată, dacă ştii exact ce vrei. Da, poate vei spune că seamănă a calcul, şi totuşi, te asigur că nu este. Ceea ce vrei poate fi descris, şi din momentul în care ştii cum arată, lucrurile vin spre tine, dacă ai răbdare. Totul este să ai încredere că mama-natură este darnică şi că are toate resursele pentru a-ţi satisface dorinţele.

În cazul lucrurilor materiale este mai simplu. Presupunând că ai de ales între mai multe opţiuni, cum se întâmplă în multe cazuri, poţi utiliza regula prioritizării. Ce anume ţi-ar aduce cele mai mari beneficii în acest moment?  Care ar fi activitatea sau lucrul care te-a face să te simţi împlinit pe de o parte şi să îţi aducă şi satisfacţii materiale pe de altă parte?

Pune-le pe hârtie dacă sunt mai multe, dă-le câte o notă şi în funcţie de punctaj, decizi cu ce începi. Important este să înţelegi că nu poţi începe cu toate în acelaşi timp şi că ai vreme tot anul să lucrezi pe rând la fiecare dintre ele. Pe rând, da? Acesta este secretul. Multitasking-ul nu are ce căuta aici, cum nu are ce căuta nicăieri. Este un mit inventat de unii care cred că pot face mai multe lucruri în acelaşi timp.

Dar ce fac dacă vreau şi linişte şi cine ştie ce lucru material? Aici lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru că la fel, trebuie să te decizi ce vrei mai întâi. Dacă lucrul material pe care ţi-l doreşti consideri că îţi va aduce linişte, atunci obţine-l. Aici ţin să te avertizez că nici un lucru material nu îţi poate aduce liniştea: este doar o soluţie de moment. Este exact invers..când ai linişte, poţi obţine ce vrei, deci, cred că ar trebui să o cauţi întâi pe ea.

Cu gândul că am mai clarificat un pic lucrurile, te las să identifici şi să alegi ce anume vrei cu exactitate.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?