friend-of-godCreatorul, oricare ar fi numele lui (sau al ei), dupa ce a finalizat de „construit” plantele si animalele a constatat ca totul este prea monoton si a decis sa creeze omul.

Dar, cum sa il diferentieze de restul  creatiei? S-a gandit ca daca l-ar fi facut perfect de la bun inceput, ar fi repetat acelasi tipar si nu dorea acest lucru. Asa ca s-a hotarat sa nu finalizeze lucrarea, ci sa lase pe insasi mana omului aceasta misiune. Adica sa il faca aproape perfect, oferindu-i sansa sa se autoperfectioneze.

Dar inca nu ii era clar cum va face acest lucru. A stat si s-a gandit in fel si chip, a facut chiar si o sedinta cu ingerii si intr-o zi (cred ca era in weekend), dupa indelungi deliberari, a zambit si a spus:

– „Am gasit…il voi inzestra cu liber arbitru si constiinta de sine.” A izbucnit in ras si si-a spus in sinea sa: „Sa vezi distractie de acum incolo.”

Ingerii prezenti la sedinta l-au intrebat :

-„Creatorule, dar de ce faci acest lucru? Cu ce il va ajuta pe om?”

Iar Creatorul a raspuns:

-„Intai pentru ca imi place sa ma distrez. Daca l-as fi facut ca pe restul, m-as fi plictisit de moarte si aici in eternitate mai avem nevoie si de ras. Apoi, pentru ca vreau sa invete. Ii voi oferi posibilitatea sa isi creeze propriile lectii din care sa traga concluzii.

Pentru aceasta ii dau liberul arbitru, pe care il va folosi sa aleaga. Apoi, cand va intelege, va incepe sa utilizeze constiinta de sine si incet-incet, se va apropia de perfectiune. Il fac aproape perfect, dar cu posibilitatea de a deveni perfect.

Si mai mult de atat, va voi da si voua de lucru…veti avea sarcina sa il supravegheati si sa il ajutati pe nevazute atunci cand va avea nevoie.”

-„Cum adica pe nevazute? Nu vom putea sa ii aratam in mod direct?”

-„Nu, sub nici o forma. Omul nu va trebui sa stie niciodata ca este ajutat. Actiunile voastre vor purta numele de coincidente si vor ramane sub tacere. Si aici va interzic sa il ajutati in orice privinta.”

– „Nu intelegem…acum ne spui sa il ajutam si apoi ne impui limite. In ce conditii il putem ajuta?”

-„Propriile sale actiuni il vor duce la disperare. Veti putea interveni doar cand va renunta la orgoliu si al incapatanare.”

-„Si cum vom sti acest lucru? E foarte ambiguu.” …raspunsera ingerii.

-„Veti auzi cuvintele „Faca-se Voia Ta” …si daca nu veti auzi cuvintele, veti vedea lacrimi de durere. Si daca nu veti vedea lacrimi, veti simti tristetea si renuntarea. Atunci il veti putea ajuta.”

-„Am inteles, Creatorule. Totusi, de ce faci acest lucru?”

-„Vreau sa aprecieze potentialul cu care il voi inzestra. Daca o va face, va dobandi Imparatia, daca nu, va trai in Iad. Daca va invata sa renunte la orgoliu, va intelege ca intotdeauna cineva ii poarta de grija si ca nu trebuie decat sa aiba incredere. Cu un singur bob de incredere, va fi capabil sa faca minuni.

Daca nu, va avea o viata trista, Va fi intotdeauna alegerea lui.”

 

Si de atunci, Creatorul se distreaza pe seama noastra, razand zgomotos cand vede cat de incapatanat poate fi Omul. Rade si plange in acelasi timp si iti poti da seama de acest lucru cand este furtuna. Ploaia si tunetul sunt semn ca rade cu lacrimi cand ne vede cum complicam lucrurile.

 

 

 

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?