259073c

Stând eu aşa şi cugetând, îmi vine aşa un gând care îmi aduce aminte că a trecut ceva vreme de când nu am scris pe blog. După cum ai observat, nu scriu la comandă, ci doar atunci când ceva îmi atrage atenţia şi merită împărtăşit. Mă gândesc că aşa cum mie nu îmi face plăcere să fiu bombardat cu informaţii inutile, cam aşa e şi la tine. Ceea ce ţie nu-i place, altuia nu-i face, nu-i aşa?

Aseară s-a „întâmplat” (oare cum se face că se întâmplă când trebuie?) să mă revăd cu un prieten drag, care aflându-se într-o perioada de tranziţie, nu prea găsea explicaţii la ce se petrecea în viaţa sa de o bucată de vreme. Lipsa de concentrare, confuzie, nelinişte, evenimente care îi dădeau peste cap planurile…în sfârşit, cam toate manifestările care preced  şi însostesc schimbarea. Cum aveam un pic de timp la dispoziţie, ne-am aşezat la o cafea şi am început să demontăm povestea.

Una peste alta, a reieşit că a mai trecut prin situaţii similare, dar  parcă nici una dintre ele nu fusese atât de profundă ca cea prin care trecea acum. Atunci m-a pufnit râsul şi mirat m-a întrebat de ce râd. L-am asigurat că nu râd de situaţia lui şi apoi I-am povestit la rându-mi pe scurt ceea ce mi se întâmplase şi mie de-a lungul timpului şi cum a am ajuns în punctul în care să înţeleg mecanismele după care funcţionăm. De fapt, mai corect spus, „legile” după care funcţionează Universul. Făcând un rezumat, lucrurile stau cam aşa.

 

Există o „sămânţă”

Dacă nu ştii ce înseamnă, este simplu. Întotdeauna există o cauză pentru orice, sau cum se mai spune pe la noi, nu iese fum fără să faci foc. Undeva, cândva, un gând subtil a stat la baza a ceea ce se manifestă grosier astăzi. În Biblie se spune că „la început a fost Cuvântul”, care de fapt până să fie rostit a fost un gând. Buddha spunea că „noi creăm lumea cu gândurile noastre clipă de clipă”, care este similar cu ceea ce spuneam mai sus, că totul are o cauză.

Evident, de la plantarea seminţei şi până la dezvoltarea ei trece ceva timp şi de aceea nu ne aducem aminte când şi cum s-a produs „însămânţarea”.

 

Din interior spre exterior şi invers

În perioada în care căutam să înţeleg cum să rezolv „frunzele”, (manifestările a ceea ce plantasem), mi-am dat seama despre un aspect interesant. Dacă de la interior spre exterior creăm lucrurile din nimic, doar de la un gând, răspsunsul pe care îl primim de la Mama-Natură este invers. Adică, ne poartă spre interior lucrând asupra aspectelor exterioare.

De exemplu, pentru a ne atrage atenţia asupra dependenţei de lucruri, începe să ni le ia. Nu ni le ia ea, le pierdem noi prin acţiunile pe care la facem.

De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că scopul sufletului este acela de a evolua, iar ataşamentele sunt o piedică în acest demers. Deci, dacă începi să pierzi lucruri sau bani, să apară dificultăţi în relaţie, să nu mai meargă lucrurile ca până atunci, este clar că ţi se atrage atenţia.

Ai de ales între a te lamenta, ignora sau a începe să priveşti în direcţia corectă.

 

Confuzia este semn bun

Am vorbit cred, în mai multe rânduri despre confuzie şi de ce este de bun augur. Este semnul cel mai clar, ca să spun aşa, că te afli pe drumul cel bun. Te afli în momentul în care lumea în care ai trăit până acum (fiecare dintre noi are propria sa lume), începe să îşi piardă din putere iar tu pui la îndoială ce ştii, dar în acelaşi timp, încă nu ai curajul să porneşti pe drumul pe care nu îl ştii.

Nu  poţi faci  pasul în direcţia pe care o simţi că fiind cea corectă pentru că minţii îi este frică de necunoscut şi va face tot posibilul să te întoarcă din drum. Te simţi că tras de doi cai în direcţii opuse, şi rezultatul este că stai pe loc, cuprins de un nor de ceaţă.

Cum este şi firesc, opui rezistenţă, şi de aici totul se amplifică, devenind din ce în ce mai dificil. Soluţia este să accepţi şi să îmbrăţişezi confuzia ca pe ceva normal, care face parte din procesul de creştere, altfel, vei rămâne prins în el până la adânci bătrâneţi.

 

Aşadar, pentru a depăşi „întâmplările” şi confuzia ai la îndemână doar un singur instrument compus din trei paşi: acceptă responsabilitatea propriei creaţii, oricum ar fi ea, îmbrăţişează confuzia şi permite-i să se manifeste şi mulţumeşte că eşti pe drumul cel mai potrivit pentru tine în acest moment.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?