shh

Ştii de ce majoritatea oamenilor duc o viaţă searbădă şi într-un continuu stres?

Pentru că au probleme, griji şi altele, vei spune. Viaţa este dificilă, provocări sunt la tot pasul, banii se câştigă greu şi pomelnicul poate continua.

Sunt acord cu tine, aşa este. Dar cine nu are probleme?

Cred că fiecare la nivelul sau se confruntă cu situaţii dificile pe care trebuie să le depăşească. Şi totuşi, se pare că unii oameni reuşesc să gestioneze situaţiile altfel decât majoritatea.

Aceştia, indiferent de cât de dificil ar fi, se comportă altcumva. În loc să se încrunte, zâmbesc, în loc să se streseze fac haz de necaz,  în loc să se plângă şi să învinovăţească, caută soluţii şi îşi asumă responsabilitatea.

Oare ce îi face să se comporte atât de diferit? Ce au ei în plus faţă de restul lumii?

Or fi drogaţi sau fac parte dintr-o sectă în care se propăvăduieşte despre gândirea pozitivă? Cu siguranţă, informatiile pe care le urmăreşti şi le asimilezi, au rol foarte important în determinarea modului în care te simţi.

Ceea ce citeşti (dacă citeşti), ceea ce vizionezi, mediul în care trăieşti, toate au o influenţă majoră asupra stării de spirit, dar nu este de ajuns pentru a te simţi bine tot timpul. Poţi fi motivat pentru 5 minute după ce ai urmărit un material motivaţional, dar ulterior nu se va schimba mare lucru. Obiceiurile vechi revin şi într-o clipită ai şi uitat cât de motivat erai acum două minute.

Este mai mult de atât.

Se pare că aceşti oameni au un mic secret, care de fapt nu este deloc secret, pentru că este în văzul tuturor. Tocmai din acest motiv îl şi văd foarte puţini: este atât de vizibil încât este ignorat. Ca de obicei, cautăm în casă ochelarii pe care îi avem pe vârful nasului.

Acest secret este la îndemâna noastră în fiecare moment, şi din păcate îl folosim extrem de puţin.

Este vorba despre un cuvânt magic, pe care cand îl rostești se întâmplă minuni:

– mintea şi corpul se relaxează,

– stresul se diminuează,

– devii predispus la zâmbet…ştiu, boală grea,

– fruntea se descreţeşte,

– viaţa parcă devine mai uşoară,

– orgoliul se desumflă şi mândria păleşte

– şi lista poate continua.

Ai ghicit despre ce cuvânt este vorba? Da, este acel insignifiant „MULŢUMESC”.

Astăzi am făcut un mic experiment pe Facebook.  Am postat doar un simplu „Mulţumesc” şi atât, fără nici un fel de explicaţii, iar reacţia a fost ca şi inexistentă.

De ce nu reacţionează oamenii la un simplu „Mulţumesc”? Ba poate că se şi miră şi se întreabă „oare ce o fi vrut să spună cu asta”?

Pentru că trebuie să existe un motiv care să justifice utilizarea lui. Prea multă logică şi prea puţină simţire.

Iată ce îţi propun să faci în următoarele zece zile.

Din acest moment, spune „Mulţumesc” pentru orice ţi se întâmplă.

Dacă nu ai bani, dacă ai un şef nebun, dacă suferi din iubire, dacă, dacă…În orice situaţie, indiferent de provocările pe care le ai, ia decizia de a spune „Mulţumesc”.

Repet…în orice context, indiferent cât de pozitiv sau negativ este, da?

Şi nu doar să îl rosteşti, ci să îl trăieşti. La început actul va fi mecanic, însă pe măsură ce îl vei repeta, va pătrunde mai adânc în tine, iar efectele vor fi peste aşteptări. Pot să îţi promit acest lucru.

Te asigur că nu va fi uşor. Vei avea senzaţia că pe măsură ce îl rosteşti, parcă se amplifică numărul provocărilor cu care te confrunţi. Aşa este. Prima fază este cea de purificare, care nu durează mult dar este intensă, după care lucrurile se vor aşeza.

După ce îl vei testa pe pielea ta şi îi vei simţi puterea, nu vei mai avea curaj să îl ignori. Va deveni mantra ta zilnică.

Nu voi intra în detalii, descriind ce şi cum vei simţi, pentru că fiecare dintre noi trăieşte această experienţă în mod unic, dar îţi pot promite un lucru: merită cu vârf şi îndesat.

Permite-mi așadar să îți Multumesc. Ştii tu de ce. Fără motiv.

 

P.S.  Mâine, sâmbătă 21.11, va avea loc lansarea cărții „Renăscut din propia cenușă”- despre care îți vorbeam în articolul precedent – la standul cu nr. 338 al Editurii Mix, din cadrul Târgului Național de Carte Gaudeamus București.

Evenimentul va începe la orele 11 și m-ar bucura nespus să te am ca invitat. Sper să avem ocazia să ne vedem și să îți ofer o dedicație personalizată.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?