Happy-New-Year-2016

A murit Regele, trăiască Regele!

Ei, încă nu a murit, însă ştim sigur că în câteva ore va sucomba şi că apoi vom putea aclama cu entuziasm sosirea noului rege. Abia aşteptăm să plece vechiul pentru a face loc noului.

Oare aşa să fie? Sau este ca la alegeri, când la fiecare schimbare ne punem speranţele că va fi mai bine, pentru ca apoi să ne dorim să nu îi fi ales pe cei pe care i-am ales?

Evident că aşa va fi pentru majoritatea, însă noi facem excepţie, nu-i aşa? Suntem un pic mai înţelepţi şi cu siguranţă vom transforma noul an într-unul de referinţă, de care să ne aducem aminte cu plăcere, ori de câte ori vom avea prilejul.

Totuşi, pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să învăţăm să facem ceva ce nu este tocmai uşor de făcut: să privim altfel timpul. Din momentul în care a fost inventat ceasul, am devenit sclavii săi şi încet-încet am început să punem accent pe „cât” facem şi mai puţin pe „cum” facem lucurile.

Sau cum spunea cineva, ne-am transformat din „human being” în „human doing”. Acordăm mai multă atenţie cantităţii în detrimentul calităţii, iar acest lucru se resfrânge asupra noastră la nivel subtil în fiecare secundă.

Vrem să fie mai mult, ceea ce nu este un lucru rău. Este normal să vrei mai mult şi să îţi doreşti să fie mai bine. Este în natura noastră să vrem să evoluăm. Dar, cum se face că la fiecare sfârşit de an, în sufletul celor mai mulţi dintre noi apare un sentiment de neîmplinire?

Cum se face că, cu cât ai mai mult, cu atât eşti mai nemulţumit? Straniu nu? Acesta este semnalul de alarmă pe care sufletul îl trage pentru a-ţi atrage atenţia că pe el nu îl interesează câte lucruri posezi, ci cum te simţi în raport cu ele.

Noi suntem conectaţi cu mama-natură prin intermediul sentimentelor şi nu al logicii. Sufletul are propria să logică, care este bazată pe „cum” te simţi şi nu pe „cât” simţi. Paradoxal, ca orice lucru real existent în natură, atunci când pui pe primul loc calitatea, cantitatea îi urmează.

Cu cât te simţi mai bine în pielea ta, cu atât obţii mai multe din punct de vedere cantitativ. Sau cum se spune în Biblie „celui ce are i se va da, celui ce nu are i se va lua”. Ciudată afirmaţie din punct de vedere al logicii de natură intelectuală, însă din perspectiva logicii sufletului, este perfect adevărată. În traducere este „cel ce este nemulţumit cu ce are va pierde şi ce are, cel ce se bucură de ceea ce are va primi şi mai mult.”

Ce vreau să spun cu acest lucru este că nu contează câte ai, dacă nu înveţi să te bucuri de ele. Acesta este unul dintre lucrurile pe care le-am deprins pe calea cea grea şi pe care te sfătuiesc să îl înveţi înainte ca lucrurile să ia o turnură neplăcută: să apreciezi ce ai acum, pentru că mâine poate fi prea târziu.

Anul care stă să treacă ţi-a adus multe daruri. Ai primit lecţii care te-au provocat în fel şi chip, fortandu-te să ieşi din carapacea ta şi să te descoperi. Sunt sigur că ai învăţat ce era de învăţat iar dacă priveşti cu atenţie, vei vedea că ai de ce să mulţumeşti.

Ai devenit mai bun, mai calm, mai răbdător, mai înţelept şi de ce nu, mai implicat în tot ceea ce faci. Ai învăţat să apreciezi oamenii la adevărata lor valoare, să iei lucrurile aşa cum sunt şi să nu îţi mai creezi aşteptări de la cine sau pentru ce nu merită. Ai devenit mai selectiv, nemaipermiţând  ca opinia cuiva să devină un adevăr pentru tine.

Deschide ochii şi vei observa că în acest an, mama-natură a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a te obliga să priveşti spre propria ta persoană, să îţi acorzi mai multă atenţie şi să îţi descoperi potenţialul. Chiar dacă uneori pare că metodele pe care le-a folosit au fost prea dure, nu trebuie să uiţi că totul a fost pentru binele tău.

Aşadar, mulţumeşte-i anului care este pe sfârşite şi lasă-l să plece. Fă curăţenie în interior, aruncă ce nu mai foloseşte şi fă loc noului. Mulţumeşte-le pentru lecţie celor ce ţi-au făcut rău şi dă-le drumul. Mulţumeşte-ţi şi ţie pentru tot ce ai făcut şi lasă nemulţumirea să dispară. Fă loc mai mult pentru „cum” şi vei simţi diferenţa, te asigur.

Înainte de a încheia, doresc să îţi mulţumesc şi eu pentru răbdarea cu care ai urmărit ce am scris până acum şi să îţi urez ca în anul care vine să creşti precum Făt-Frumos din poveste, pe toate planurile. Să fie exact aşa cum l-ai imaginat şi cum îţi doreşti să fie.

Tic-tac, tic-tac. Adio 2015, bine ai venit 2016!

La mulţi ani şi distracţie maximă, oriunde şi în orice context te vei afla!

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?