archery-aiming

Stii care este una dintre cele mai mari probleme ale omului?

Nu stiu daca se aplica doar romanilor si sper sa nu fim singura natiune care procedeaza asa, pentru ca ar insemna ca avem intr-adevar o mare problema.

Revenind la intrebare…cred ca una dintre cele mai mari dintre probleme   este faptul ca avem impresia ca stim sa facem mai bine decat cei care stiu cu adevarat. Ce vreau sa spun cu acest lucru?!

Datorita activitatilor pe care le desfasor, intru in vorba cu multi oameni, atat femei cat si barbati si in urma acest discutii, am constat ca au un numitor comun: daca au nevoie sa rezolve o problema, intai incearca de capul lor. Si mai rau, insista sa faca acest lucru de mai multe ori pana cand sa ajunga la concluzia ca este cazul sa apeleze la cineva care intr-adevar se pricepe. Bineinteles ca daunele sunt mult mai mari dupa o astfel de abordare, dar ce mai conteaza? Omul si-a facut damblaua.

Imi aduc aminte ca faceam si eu acelasi lucru si mai tot timpul rezultatele erau dezastruoase. Constatam ca am ceva de rezolvat si in loc sa caut un specialist, incepeam sa actionez pe cont propriu. In conditiile in care nu facusem niciodata lucrul respectiv, ce crezi ca se intampla? Dupa ce ca nu imi iesea, stricam si mai mult.

Era un soi de „lenesul mai mult alearga”, totul fiind bazat pe „lasa ca eu le fac pe toate”.

Acum am alta abordare, zic eu mult mai simplista si eficienta. Oricare ar fi situatia pe care o am de rezolvat si nu este de competenta mea, o rezolv spunand „nu stiu, voi cauta pe cineva care stie.”

Incep sa caut prin diverse metode (cel mai des folosita fiind recomandarea), pana cand il gasesc pe cel in masura sa o rezolve. Si intotdeauna il caut pe cel mai bun la bugetul pe care mi-l permit. Prefer sa aloc timp cautarii unui specialist, decat sa pierd vremea incercand sa fac eu ce nu stiu.

Si aici trebuie luat in calcul ca situatiile sunt de doua tipuri, respectiv externe si interne.

In cazul celor externe, sa presupunem o reparatie, chiar daca nu ai mai facut un lucru insa esti abil si indemanatic, este posibil sa o poti rezolva. Aceasta  tine de complexitatea lucrarii.

Insa, in cazul celor interne este extrem de periculos sa procedezi asa, pentru ca vorbim de sanatate fizica, mentala sau sufleteasca.

Aici vorbim despre automedicatie, diete si pilule magice pentru slabit si mai ales despre sanatatea sufletului.

Orice incerci de capul tau in aceste privinte lasa urme adanci. Poti avea norocul sa iti iasa, este adevarat, dar sansele sunt reduse. Vei merge pe un drum pe care nu il cunosti si te poti rataci. Riscul ca situatia sa se inrautateasca este cu siguranta mai mare decat posibilitatea sa rezolvi problema.

Oricare ar fi situatia cu care te confrunti, fie ea externa su interna, cauta pe cineva care stie ce face si care are recomandari in acea privinta. Cauta un specialist care te poate ajuta cu adevarat, tintind exact problema. Eliminand mentalitatea de tip „lasa ca le rezolv eu pe toate” vei economisi timp, energie, bani si mai ales nervi si frustrare.

 

P.S.

Daca te-a ajutat ce ai citit, da mai departe. Cine stie, poate ajuti pe cineva.

Spune-le si prietenilor:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PaulAvram.ro ©2019 - Toate drepturile rezervate.

Mentenata Web: WPhosting.ro

sau

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?